IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT DRŽAVNOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA
DAN 17.01.2017. U 19 SATI


UPOZORENJE

Mjestimični udari bure, na otvorenom moru južnog i manjeg dijela srednjeg Jadrana istočnog vjetra i juga, 35-65, na sjevernom Jadranu do 90, a u Velebitskom kanalu do 110 čvorova. More mjestimice 5, na otvorenom dijelu sjevernog Jadrana i 6. Nevere uglavnom prema otvorenom moru južnog i srednjeg Jadrana.

SITUACIJA

Ciklona se zadržava nad Tirenskim morem i vrlo sporo će se popunjavati, a prema Jadranu sa sjevera polako jača anticiklonalni greben.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Bura, na otvorenom moru južnog i manjeg dijela srednjeg Jadrana istočni vjetar i jugo, 16-32, mjestimice do 38, na sjevernom Jadranu do 48, a u Velebitskom kanalu i do 58 čvorova. More 4-5, na otvorenom sjevernog Jadrana moguće 5-6. Vidljivost 10-20 km. Promjenljivo oblačno, mjestimice uz kišu, uz obalu je ponegdje moguć i slab snijeg, a pljuskovi i grmljavina uglavnom samo prema otvorenom moru južnog i srednjeg Jadrana.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Jaka do olujna bura, na otvorenom moru južnog i manjeg dijela srednjeg Jadrana istočni vjetar i jugo, a na sjevernom Jadranu bura mjestimice i orkanska. More valovito i jače valovito, na otvorenom sjevernog dijela moguće i uzburkano. Promjenljivo oblačno, uglavnom na južnom i srednjem Jadranu mjestimice uz kišu, uz obalu je ponegdje moguć i snijeg, a na otvorenom moru pljuskovi i grmljavina.

PMC - Split Opis