IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT DRŽAVNOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA
DAN 26.04.2018. U 19 SATI


UPOZORENJE

Očekuju se mjestimični udari bure na sjevernom, a zatim i na dijelu srednjeg Jadrana 35-45, u Velebitskom kanalu do 60 čvorova, sutra će oslabiti. Još je u početku na krajnjem sjeveru Jadrana moguć neverin. Na južnom i srednjem Jadranu je moguća magla.

STANJE

Jadranu se sa sjeverozapada približila dolina s frontalnim poremećajem.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Jugo 4-10, na sjevernom Jadranu do 18 čvorova će na sjevernom Jadranu okrenuti na buru 12-26, u Velebitskom kanalu do 36 čvorova. Sutra na cijelom Jadranu bura 6-16, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana do 26, u Velebitskom kanalu do 36 čvorova. More u jačanju na 2-3, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana na 3-4. Vidljivost 10-20 km, na južnom i srednjem Jadrana je moguće manje od 1 km zbog magle, uglavnom na otvorenom moru. Pretežno vedro, još u početku na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno, na krajnjem sjeveru je moguć pljusak i grmljavina.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Pretežno vedro. Slaba do umjerena, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka, podno Velebita i vrlo jaka bura će postupno sasvim oslabiti. More malo do umjereno valovito, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana ponegdje valovito, smirivat će se na malo valovito.

PMC - Split Opis