IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT DRŽAVNOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA
DAN 30.04.2017. U 19 SATI


UPOZORENJE

Još tijekom noći u Velebitskom kanalu ponegdje su mogući udari bure, a na otvorenome moru južnog i dijela srednjeg Jadrana sjeverozapadnog vjetra od 30-40 čvorova.

SITUACIJA

Greben anticiklone nad Jadranom polako slabi, a sutra se očekuje približavanje plitke doline sa sjeverozapada.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Sjeverozapadni vjetar od 6-16, još tijekom noći na otvorenome južnog i manjeg dijela srednjeg Jadrana i do 22 čvora, postupno će oslabiti na 4-12 čvorova, a uz obalu će okrenuti na buru. U Velebitskom kanalu bura od 4-14, još tijekom noći ponegdje i do 20 čvorova. More 2-3, na otvorenome južnog i manjeg dijela srednjeg Jadrana moguće 3-4., na sjevernom, zatim i na srednjem u smirivanju na 1-2. Vidljivost 20 km. Pretežno vedro

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Pretežno vedro, sutra prema kraju dana na sjevernom Jadranu uz umjerenu naoblaku. Slab, prema otvorenom moru južnog i dijelu srednjeg Jadrana umjeren, sjeverozapadni vjetar, od sredine dana na otvorenome sjevernog Jadrana slabo jugo. Uz obalu slaba, još u početku podno Velebita umjerena bura, od sredine dana uglavnom slab jugozapadni vjetar. More malo, još ujutro na otvorenome južnog i manjeg dijela srednjeg Jadrana umjereno valovito.

PMC - Split Opis