Republika Hrvatska - Državni Hidrometeorološki Zavod

VREMENSKO IZVJEŠĆE, dan 02.05.2016 u 19:00 sati


UPOZORENJE

Na sjevernom i na većem dijelu srednjeg Jadrana udari NE vjetra od 35-55, u Velebitskom kanalu i do 75 čv. i more na otvorenome moguće 4-5. Drugdje su mogući udari N i NW vjetra, zatim SE i SW vjetra od 35-45 čv, sutra će oslabiti. Ponegdje nevere.

SITUACIJA

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjim Sredozemljem podržava nestabilno vrijeme. Očekuje se njegovo produbljivanje, zatim i premještanje ciklonalnog središta nad južni Jadran.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA 24 SATA

Na sjevernom i na većem dijelu srednjeg Jadrana NE vjetar u jačanju na 14-28 čv., u Velebitskom kanalu do 38 čv, sutra tijekom dana će oslabiti na 10-20 čv. i poslijepodne okrenuti na N i NW vjetar. Drugdje N i NW vjetar u okretanju na SE i SW vjetra od 12-24, sredinom noći i do 32 čvora, sutra tijekom jutra uglavnom SE koji će postupno oslabiti na 8-18 čv, a poslijepodne ponovo okrenuti na NW vjetar. More u jačanju na 3-4 , u noći i sutra na otvorenome sjevernog i dijela srednjeg moguće 4-5. Vidljivost 10-20 km. Promjenljivo i pretežno oblačno, ponegdje kiša i pljuskovi uz mogućnost za grmljavinu i to uglavnom na južnom i dijelu srednjeg Jadrana, gdje su moguće i obilnije oborine.

VRIJEME NA JADRANU

Mjesto Vjetar (čv) Stanje mora Vidljivost (km) Pojave Tlak zraka (hPa)
 Rijeka - -
 Senj - -
 M.Lošinj - -
 Zadar - -
 Split - -
 Palagruža - -
 Dubrovnik - -

PMC - Split Opis